انواع تست های شنوایی کودک

انواع تست های شنوایی کودک


آمادگی های لازم جهت انجام تست های شنوایی اطفال

شنوایی سنجی اطفال شامل طیف وسیعی از تست های شنوایی می باشد که متناسب با سن کودک از نوزادی تا سن مدرسه برای کودک انجام می شود. انجام تست شنوایی در اطفال به دلیل قرار گرفتن کودک در سن حساس زبان آموزی و گفتار و شکل گیری صحیح گفتار اهمیت زیادی دارد. و بایستی متناسب با سن کودک در مقاطع زمانی مختلف انجام شود چرا که اگر کودکی با کم شنوایی در سن پایین تشخیص داده نشود قطعاً علاوه بر مشکل شنوایی، اسیب گفتاری نیز در آینده خواهد داشت، بسیاری از مشکلات شنوایی در کودکان قابل درمان می باشد بنابراین تشخیص به موقع آنها و اقدام درمانی اهمیت زیادی دارد.

تست-شنوایی-کودک
لیست مهم ترین آزمایشات شنوایی اطفال:

  1.  تست OAE
  2. تست AABR
  3. تست ABR
  4. تست تمپانومتری
  5. تست ادیومتری

 

آمادگی تست OAE

این تست به عنوان یه تست غربالگری در سن بدو تولد برای کودک یا در فواصل زمانی ۱ تا ۳ ماهگی بعد از تولد انجام می شود و نیاز به آمادگی خاصی از سمت کودک ندارد و اگر کودک در شرایط خواب باشد سریعتر انجام می شود.


آمادگی تست AAB , ABR

این تست هم به عنوان غربالگری و هم تست تشخیصی جهت تعیین میزان کم شنوایی انجام می شود و نیاز به آمادگی کودک دارد. لازم است حتماً نوزاد در خواب عمیق قرار گیرد و در طول انجام تست هیچ حرکتی نداشته باشد بنابراین در کودکانی که مشکل خواب داشته باشند یا کودکانی که دچار مشکلات بیش فعالی هستند حتماً لازم است قبل از مراجعه جهت انجام تست داروی خواب آور لازم جهت تست برای انها تجویز شود.


کلینیک
 سمعک پیروزی مجهز به دستگاه های شنوایی تخصصی و پیشرفته می باشد و تمام آزمون های شنوایی و تعادل برای سنین نوزاد تا بزرگسال قابل انجام می باشد.

 

آمادگی تست تمپانومتری

این تست یک آزمایش تشخیصی جهت بررسی گوش میانی و عفونت های گوش میانی در اطفال می باشد. تست تمپانومتری نیاز به آمادگی خاصی از سمت کودک ندارد و در صورت همکاری و آرامش کودک در مدت زمان کوتاهی قابل انجام می باشد.


آمادگی لازم جهت تست ادیومتری

آزمایش ادیومتری به عنوان یک آزمایش تشخیصی جامع و کامل شنوایی در کودکان سنین بالاتر که همکاری لازم جهت انجام تست شنوایی را دارند انجام می شود. این تست بیشتر به عنوان یک تست شنوایی در کودکان سنین قبل از مدرسه جهت ارزیابی های شنوایی قبل از مدرسه  و تجویز انواع سمعک در صورت نیاز انجام می شود.


جهت انجام تست شنوایی اطفال به کجا مراجعه نماییم؟

معمولاً بدو تولد در بیمارستان ها تست شنوایی به عنوان یک تست غربالگری به صورت اجباری انجام می گیرد ولی لازم است تکرار این تست در یک ماهگی و یا سه ماهگی به ویژه در کودکانی که بار اول پاسخ نداشته باشند و یا کودکانی که فاکتور خطر حین تولد داشته باشند به ویژه زردی بالا انجام گیرد.

در کلینیک شنوایی و سمعک پیروزی کلیه تست های شنوایی نوزادان و اطفال به روش های OAE ،AAB ،ABR انجام می گیرد.

تست-شنوایی-کودک
بهترین زمان انجام تست های شنوایی اطفال

  •  بدو تولد
  • سن ۱ تا ۳ ماهگی
  • ۹ ماهگی تا سه سالگی به عنوان بررسی سلامت شنوایی و رشد کودک
  •  سن قبل از مدرسه یعنی ۵ تا ۶ سالگی

 

علایم و هشدارهای وجود کم شنوایی در کودکان

در بعضی کودکان با وجود شنوایی نرمال بدو تولد ممکن است به علل مختلف و یا وجود مشکل یا بیماری در گوش میانی به صورت اکتسابی کودک بعدها دچار کم شنوایی شود و بایستی این کم شنوایی به موقع تشخیص و درمان شود.
علایم یا زنگ خطرهایی در کودکان با کم شنوایی وجود دارد که والدین بایستی به آنها توجه داشته باشند و در صورت برخورد با آنها جهت بررسی شنوای کودک به کلینیک شنوایی مراجعه نمایند.

 

مهمترین نشانه های کم شنوایی

  1. وجود کم توجهی یا تمرکز ضعیف در کودک
  2.  عکس العمل یا واکنش ضعیف نسبت به اصوات و یا نام خود
  3.  زیاد کردن صدای تلویزیون
  4.  تلفظ نادرست و یا اشتباه کلمات و یا اختلال تولیدی در گفتار
  5.  واکنش یا عکس العمل ضعیف نسبت به جهت اصوات
  6. افت تحصیلی به ویژه جا انداختن کلمات در املا

 

برای خواب کودک از چه داروهایی استفاده می توان کرد؟

تجویز دارو بایستی تحت نظر پزشک متخصص اطفال برای کودک انجام گیرد .بعضی کودکان که خواب سطحی دارند و یا زود از خواب بیدار می شوند نیاز به تجویز داروهای موثرتر دارند .موثرترین دارویی که برای خواب کودکان می توان استفاده کرد قطره خوراکی کلرال هیدرات می باشد که با نسخه پزشک متخصص قابل تهیه می باشد.
در بعضی کودکان نیز با تجویز داروهای معمولی مثل استامینوفن و یا بروفن کودک دچار خواب آلودگی شده و می توان تست را انجام داد.
لازم است یک ساعت قبل از مراجعه برای انجام تست داروی تجویز شده به کودک خورانده شود و بعد برای انجام تست مراجعه شود.

 

آیا در حالت بیداری نیز می توان تست های شنوایی را برای اطفال انجام داد؟

برای انجام بعضی از تست های شنوایی مثل تمپانومتری و OAEنیاز به خواب نوزاد یا کودک نمی باشد و به شرط آرامش کودک قابل انجام می باشد. ولی برای انجام تست abr لزوماً نیاز به خواب عمیق کودک داریم چرا که بیدار بودن کودک و یا حرکت کردن و یا ناآرامی او در طول انجام تست روی موج های تست تاثیر گذاشته و پاسخ کاذب ثبت می شود.

 

برندهای سمعک

سمعک سونیک

سمعک یونیترون

سمعک زیمنس

سمعک برنافن

سمعک فوناک

سمعک ویدکس

سمعک اتیکن

تازه های سمعک

انواع تست های شنوایی کودک

سمعک سوپرپاور چیست؟معرفی بهترین سمعک ها برای کم شنوایی های عمیق

قیمت سمعک1403{بررسی 4 فاکتور مهم و اثرگذار بر قیمت سمعک}-سمعک پیروزی

تست تمپانومتری(Tympanometry) الزامی برای کودکان|تفسیرنتیجه+درمان

ثبت پرسش جدید

نام و نام خانوادگی را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید یا ایمیل صحیح نیست
متن را وارد کنید
fast-insta fast-call