برای نوزاد خود کدام تست شنوایی را انجام دهیم؟

برای نوزاد خود کدام تست شنوایی را انجام دهیم؟

مشکلات شنوایی نوزادان از جمله مواردی است که میتواند پنهان بماند. بدون تشخیص زودهنگام، این مشکلات می توانند به تأخیر در توسعه زبانی و اجتماعی منجر شوند، و آینده ای پر از چالش برای کودک رقم بزنند. تست شنوایی در کودکان نه تنها یک ضرورت، بلکه یک عمل نجات بخش است. با انجام این تست ها، میتوانیم مسولئیتی که بر عهده ماست را به نحوه درست انجام داده و خیال خودمان را راحت کنیم.
 والدینی که به دنبال راه حل های شنوایی برای فرزندان خود هستند این مقاله را تا انتها بخوانند. 

 

شنوایی سنجی کودکان شامل طیف وسیعی از تست های شنوایی می باشد که بسته به شرایط به دنیا آمدن نوزاد و وجود یا عدم وجود فاکتورهای خطر حین تولد برای آن نوزاد متغیر می باشد بنابراین لازم است برای تمامی نوزادان حین تولد تست شنوایی انجام شود تا از عملکرد صحیح سیستم شنوایی نوزاد اطمینان حاصل شود به ویژه برای نوزادانی که دارای سابقه کم شنوایی خانوادگی یا ارثی هستند.


سمعک پیروزی بطور تخصصی دارای کلینیک شنوایی سنجی کودکان  با مجهزترین و جدیدترین دستگاه های ارزیابی آماده مشاوره رایگان و خدمات دهی به شما عزیزان است. جهت اطلاع از قیمت سمعک میتوانید با مجموعه ما در ارتباط باشید.

 

تست شنوایی OAE

اولین و مهم ترین تستی که به صورت غربالگری شنوایی برای تمامی نوزادان حین تولد انجام می شود تستOAE می باشد. در این تست عملکرد سیستم گوش داخلی یا حلزون شنوایی با ارسال سیگنال های صوتی به کانال گوش نوزاد مورد بررسی قرار می گیرد. پاسخ این تست به صورت مثبت و یا منفی ثبت می شود.

لازم به ذکر است این تست بایستی در فواصل زمانی ۱ تا ۳ ماهگی تکرار شود به علت آنکه می تواند پاسخ های منفی یا مثبت کاذب حین تولد داشته باشد.

 

samalpirozi-infant-hearing-test


در تعدادی از نوزادان با شرایط کاملاً نرمال و بدون هیچ فاکتور خطر یا سابقه کم شنوایی خانوادگی ممکن است این تست منفی باشد و یا پاسخ نداشته باشیم. اصلی ترین عامل در عدم ثبت این پاسخ وجود مایع جنینی در گوش نوزاد یا تجمع ترشحات در گوش می باشد. بنابراین جای نگرانی برای والدین وجود ندارد و با تکرار در فاصله زمانی ۱ تا ۳ ماهگی احتمال وجود پاسخ مثبت زیاد می باشد.

 

فاکتورهای خطر در نوزادان

  • سابقه کم شنوایی خانوادگی یا ارثی
  • نوزادانی با زردی بالای ۱۵ میلی گرم به ویژه زردی هایی که منجر به تعویض خون می شود.
  • زودرس یا نارس بودن نوزاد
  • سابقه بستری نوزاد در ان آی سی یو به هر دلیل
  • نوزادانی که حین تولد دچار آنوکسی یا کمبود اکسیژن شده اند.
  • وجود نسبت فامیلی پدر و مادر
  • وزن کم نوزاد حین تولد

 

تست AABR

این تست نیز یک آزمایش غربالگری شنوایی می باشد که سیستم عصبی شنوایی نوزاد را مورد بررسی قرار می دهد . در این تست بایستی نوزاد یا کودک در شرایط خواب کامل باشد چرا که نیاز به آرامش داشته و بایستی از طریق چسباندن الکترودهایی به نواحی گوش و سر نوزاد پاسخ شنوایی ثبت گردد.

 

samakpirozi-hearing-test


در تمامی نوزادانی که در مرحله اول در تست OAE پاسخ نداشتند و یا فاکتور خطر در حین تولد داشته باشند لازم است تست AABR در آنها انجام شود، به ویژه در کودکانی که دارای زردی های بالا حین تولد بودند و یا تعویض خون انجام داده باشند حتما لازم است تست غربالگری AABR در آنها انجام شود چرا که در این نوزادان احتمال وجود پاسخ مثبت در OAE به دلیل سلامت حلزون گوش داخلی وجود دارد ولی به دلیل نقص در اعصاب شنوایی در تست AABR پاسخی ثبت نمی شود.

تست ABR

این تست یک آزمایش تشخیصی کامل جهت آن دسته از نوزادانی می باشد که در مرحله اول و دوم در تست های OAE, AABR پاسخی نداشتند و احتمال وجود کم شنوایی در آنها قطعی می باشد.

در این تست نیز لازم است نوزاد در شرایط خواب کامل باشد. استفاده از داروهای خواب آور در بسیاری از کودکان الزامی می باشد چرا که کودک بایستی شرایط ثابتی داشته باشد تا بتوان پاسخ های درستی ثبت کرد.

در تست abr میزان کم شنوایی کودک با ثبت موج های شنیداری ساقه مغز تشخیص و تعیین می شود. ممکن است نوزاد یا کودک درجات مختلفی از کم شنوایی از خفیف تا شدید را نشان دهد بنابراین انجام این تست جهت تعیین پروسه درمانی کودک الزامی می باشد.

 

تست شنوایی سنجی کودکان در مرکز سمعک پیروزی با دقیق ترین ابزارهای روز دنیا انجام می شود. 

 

samakpirozi-hearing-ABR-test

 

وجود شک به شنوایی کودک در سنین بالاتر

بعضی والدین با مراجعه به کلینیک های شنوایی در مورد شنوایی صحیح کودک خود تردید دارند. کودکانی که در سنین پایین آزمایشات شنوایی انجام نداده اند و یا آن دسته از کودکانی که پس از تولد ممکن است دچار بیماری های ویروسی یا عفونی مثل اوریون، مخملک، زردی،آبله مرغان..... شده باشند لازم است حتماً آزمایشات شنوایی در آنها انجام شود.

بعضی والدین از عدم عکس العمل صحیح و درست کودک خود به صدا شکایت دارند و یا ممکن است بگویند کودک من به صدای آهسته واکنش ندارد و یا به جهت صدا برنمی گردد و یا صدای تلویزیون را بلند می کند. لازم است این کودکان حتماً تحت آزمایشات شنوایی متناسب با سن خود قرار گیرند .
بعضی کودکان که در سنین بالاتر مراجعه می کنند را می توان آزمایشات کامل تری انجام داد.

 

تست ادیومتری یا شنوایی سنجی

این تست در کودکان سنین بالاتر از ۵ سال قابل انجام می باشد چرا که نیاز به همکاری کودک وجود دارد و بایستی کودک نسبت به اصواتی که از طریق هدفون و قرار گرفتن در محیط آکوستیک یا ضد صوت برای او ارسال می شود پاسخ داشته باشد.
این تست کامل ترین تست شنوایی می باشد و می توان شنوایی کودک را در طیف وسیع فرکانسی مورد بررسی قرار داد.

samalpirozi-hearingtest-for-kids

 

کلام آخر

کودکانی که در سنین بالا نسبت به صدا عکس العمل ضعیف داشته باشند و یا نوزادانی که در مرحله اول تست شنوایی پاسخ ندارند به ویژه آن دسته که فاکتورهای خطر نیز داشته باشند لازم است با مراجعه به کلینیک های شنوایی سنجی تحت آزمایشات لازم قرار گیرند چرا که عدم تشخیص و درمان به موقع کم شنوایی می تواند آثار مخربی روی گفتار و زبان کودک در آینده داشته باشد.به ویژه برای نوزادانی که دارای سابقه کم شنوایی خانوادگی یا ارثی هستند.


کلینیک شنوایی سنجی پیروزی، با حضور متخصصان گوش، حلق و بینی و ادیولوژیست های مجرب  از سال 1378 شروع به فعالیت کرده است. این کلینیک با بهره گیری از دستگاه های پیشرفته شنوایی، انواع آزمون های شنوایی و تعادل را برای تمام سنین از نوزاد تا بزرگسال انجام می دهد. در صورت نیاز به درمان های دارویی یا جراحی، ویزیت توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی فراهم است.

برای بیمارانی که نیاز به سمعک دارند، کلینیک پیروزی بهترین و به روزترین برندهای سمعک مانند Oticon، Bernafon، Widex، Siemens و Unitron را تجویز می کند. خدمات دوره ای رایگان شامل تست شنوایی و تنظیم سمعک تا یک سال پس از تهیه سمعک ارائه می شود و تمامی سمعک ها با ضمانت نامه های معتبر از یک تا سه سال عرضه می گردند.

اگر در جستجوی سمعک در شرق تهران ، جنوب تهران هستید، کلینیک شنوایی سنجی پیروزی گزینه ای مناسب برای شما خواهد بود.

برندهای سمعک

سمعک سونیک

سمعک یونیترون

سمعک زیمنس

سمعک برنافن

سمعک فوناک

سمعک ویدکس

سمعک اتیکن

تازه های سمعک

انواع تست های شنوایی کودک

سمعک سوپرپاور چیست؟معرفی بهترین سمعک ها برای کم شنوایی های عمیق

قیمت سمعک1403{بررسی 4 فاکتور مهم و اثرگذار بر قیمت سمعک}-سمعک پیروزی

تست تمپانومتری(Tympanometry) الزامی برای کودکان|تفسیرنتیجه+درمان

ثبت پرسش جدید

نام و نام خانوادگی را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید یا ایمیل صحیح نیست
متن را وارد کنید
fast-insta fast-call