در ابتدای تشخیص هر مساله ای لازم است درجه بندی شدت آن را اندازه گیری کرده سپس راه حل متناسب با آن را در نظر بگیریم.
سمعک های سوپر پاور یا خیلی قوی در کم شنوایی های شدید تا عمیق مورد تجویز قرار می گیرند. کم شنوایی هایی که میزان آنها از ۸۰ دسیبل تا ۱۰۰ دسیبل باشد در گروه کم شنوایی شدید و کم شنوایی های بالای ۱۰۰ دسیبل در گروه کم شنوایی عمیق قرار می گیرند.
معمولاً این دسته از بیماران با این کم شنوایی نمی توانند از سمعک های مرسوم و رایج که در مدل های به ویژه داخل گوشی یا نامرئی باشند استفاده نمایند و نیاز به نوع خاصی از سمعک دارند که دارای قدرت خروجی و بهره خیلی بالا باشند تا بتوانند نیازهای شنیداری آنها را برطرف کنند. این سمعک ها اصطلاحاً تحت عنوان سمک های سوپر پاور نامگذاری می شوند که در مدل های پشت گوشی در برندهای مختلف چون سمعک فوناک، اتیکن و ... ارائه می شوند.
سمعک های سوپر پاور از لحاظ قدرتی در دو گروه طبقه بندی می شوند:
۱- سمعک های سوپرپاور با باتری شماره ۱۳ یا sp که این نوع مخصوص کم شنوایی شدید می باشد.
۲- سمعک های اولترا پاور یا up با باتری شماره ۶۷۵ که این نوع مخصوص کم شنوایی عمیق می باشد.
معمولا این سمعک ها در شکل پشت گوشی با اندازه بزرگتر از سمعک های معمول می باشد. از آنجا که این سمعک ها نیاز به بلندگو و پردازشگر و تقویت کننده بزرگ دارند بنابراین از لحاظ اندازه بزرگتر از سایر سمهک ها می باشند، به ویژه در نوع اولترا پاور که از باتری ۶۷۵ که بزرگترین سایز باتری هست استفاده می شود، اندازه آن نسبت به سمعک های سوپر پاور ممکن است کمی بزرگتر باشد.
۱- میکروفون های چندگانه: این سمعک ها جهت بهبود جهت یابی صدا و همچنین وضوح و تشخیص بهتر گفتار در محیط های شلوغ دارای چند میکروفون می باشند که به بهبود
وضعیت شنیداری بیمار کمک می کند.
۲- تکنولوژی کاهش نویز: این فناوری با استفاده از مدارات حذف سر و صدای اضافه در سمعک باعث می شود سمعک در محیط های شلوغ با توجه به قدرت بالا از کمترین نویز برخوردار باشد.
۳- تله کویل: تله کویل امکانی است که در این سمعک ها جهت برقراری تماس تلفنی استفاده می شود که بیمار می تواند به راحتی با فشردن دکمه ای سیگنال های تلفن را دریافت کند.
۴- بلوتوث: در نسل جدید سمعک های سوپر پاور یا اصطلاحا وایرلس بلوتوث تعبیه شده که بیمار به راحتی می تواند سمعک خود را به منابع صوتی که دارای بلوتوث باشند متصل کند ،مثل تلفن همراه و تمامی مکالمات تلفنی خود را از طریق سمعک به راحتی دریافت نماید. این تکنولوژی بسیار به بیمار جهت افزایش قدرت درک و تشخیص گفتار کمک می کند.
۵- فناوری انتقال فرکانسی: در بیمارانی که کاهش شنوایی عمیق داشته باشند ممکن است در طیف فرکانسی بالا پاسخی وجود نداشته باشد یا اصطلاحا شنوایی در فرکانس های بالا وجود نداشته باشد .این تکنولوژی کمک می کند تا صدای ورودی به سمعک در فرکانس های بالا شناسایی شده و به محدوده فرکانس های پایین تر انتقال داده شود تا در گوش بیمار شنیده شود.
۶- تکنولوژی حذف فیدبک: با توجه به قدرت بالای سمعک های سوپر پاور احتمال وقوع فیدبک یا سوت کشیدن سمعک زیاد می باشد ولی در سمعک های سوپر پاور مدارات خاص حذف فیدبک وجود دارد تا مانع از سوت کشیدن سمعک شود.
۷- بلندگوهای قوی و پیشرفته: در سمعک های سوپر پاور از بلندگوها یا رسیورهای بسیار قدرتمند استفاده می شود تا بتواند حداکثر خروجی شنوایی را برای بیمار تامین نماید.
از آنجا که سمعک های سوپر پاور قوی ترین سمعک می باشند بنابراین در انتخاب نوع قالب سمعک نیز بایستی تمایز قائل شد .معمولاً از قالب های فول شل یا کامل در این سمعک ها استفاده می شود که بزرگترین و کامل ترین شکل قالب می باشد، چرا که بایستی کاملاً در گوش بیمار فیت شده تا سمعک دچار فیدبک یا سوت کشیدن نشود.
یکی از بهترین سمعک های سوپر پاور از کمپانی فوناک سوئیس می باشد. سمعک نایدا هم در مدل sp یا سوپر پاور و هم مدل up یا اولترا پاور موجود می باشد که به راحتی کم شنوایی شدید تا عمیق را پوشش می دهد.
نسل جدید سمعک های نایدا در دو خانواده مارول و پارادایس به بازار سمعک عرضه شده که این خانواده جدیدترین نوع سمعک سوپرپاور نایدا می باشد که دارای تکنولوژی بلوتوثی جهت اتصال سمعک به انواع گوشی های اندروید و آیفون می باشد. جهت مطالعه بیشتر میتوانید به سایت اصلی سمعک فوناک مراجعه فرمایید.
از ویژگی های این خانواده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- قابلیت بلوتوثی جهت اتصال به اندروید و آیفون
۲- موجود در دو گروه شارژی و باتری خور
۳- مناسب جهت انواع کم شنوایی شدید تا عمیق
۴- مدارات کنترل و حذف فیدبک
۵- مدارات کاهش نویز
۶- موجود در چهار سطح عملکردی ۳۰ ، ۵۰ ، ۷۰ و ۹۰
یکی دیگر از بهترین خانواده سمعک های سوپر پاور کمپانی از دانمارک اتیکن می باشد که در سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه شده است. در این خانواده که از پلتفرم ولوکس استفاده شده از تکنولوژی optimizer open sound جهت پردازش و تقویت صدا بهره برده شده است. این تکنولوژی باعث می شود حداکثر خروجی صدا بدون ایجاد فیدبک برای بیمار تامین شود. سمعک اکسید در دو گروه sp,up که از باتری های ۱۳ و ۶۷۵ استفاده می شود موجود می باشد. مراجعه به صفحه اصلی سمعک اتیکن
۱- موجود در چهار سطح عملکردی ۱، ۲ و ۳
۲- تکنولوژی صدای ۳۶۰ درجه
۳- فناوری brain hearing جهت بهبود گفتار به نویز
۴- استفاده از تکنولوژی بلوتوث جهت اتصال به سیستم آیفون
یکی دیگر از بهترین برندهای سمعک های سوپر پاور از کمپانی یونیترون کانادا تحت عنوان مکس می باشد. سمعک های مکس در چند گروه به بازار عرضه شده است.
پایین ترین رده سمعک max می باشد که دارای ۴ کانال و باند فرکانسی است.
دارای ۶ کانال و باند فرکانسی می باشد.
دارای ۲۰ کانال و باند فرکانسی می باشد.
جدیدترین سمعک از گروه خانواده سمعک های مکس می باشد..
خانواده سمعک های مکس در دو گروه sp با باتری ۱۳ و up با باتری ۶۷۵ می باشند. پایین ترین تکنولوژی مربوط به گروه مکس e و جدیدترین تکنولوژی در خانواده تیمکس می باشد.
جهت اطلاعات بیشتر به صفحه اصلی سمعک یونیترون مراجعه فرمایید.
کلینیک شنوایی سنجی کودکان و بزرگسالان
کلینیک سمعک پیروزی مجهز به دستگاه های شنوایی تخصصی و پیشرفته می باشد و تمام آزمون های شنوایی و تعادل برای سنین نوزاد تا بزرگسال قابل انجام می باشد
۱- قابلیت انتقال فرکانسی
۲- دارای استاندارد آی پی ۶۸
۳- مناسب برای کم شنوایی های شدید تا عمیق
۴- دارای تکنولوژی tempus pro
۵- سیستم speech locator جهت تعیین جهت منبع صدا
۶- سیستم anti shock جهت کنترل اصوات ناهنجار و خیلی بلند
۷- مدارات کنترل فیدبک
با توجه به تکنولوژی بالای سمعک های سوپر پاور که اکثراً از نوع هوشمند و وایرلس می باشند بنابراین از لحاظ قیمتی نسبت به سایر سمعک ها ممکن است کمی گرانتر باشند. انواع قدیمی تر سمعک های سوپر پاور که از تکنولوژی نیمه دیجیتال یا اصطلاحا دیجیتریم استفاده شده است در رنج قیمتی ۹ تا ۱۲ میلیون تومان قرار دارند .
انواع هوشمند سمعک های سوپر پاور در رنج قیمتی ۱۴ تا ۱۸ میلیون تومان می باشند.
جدیدترین نوع سمعک های سوپر پاور که اصطلاحا وایرلس نامیده می شوند در رنج قیمتی ۱۸ تا ۳۰ میلیون تومان قرار دارند.