بر اساس مطالعات، تقریباً 10٪ از بزرگسالان و 20٪ از کودکان به تجمع زیاد جرم گوش مبتلا می شوند، که موجب انسداد گوش و کاهش شنوایی می گردد. علاوه بر این، به طور سالانه حدود 10٪ از بزرگسالان، به عفونت های گوش خارجی (Otitis externa) مبتلا می شوند. بنابراین، نیاز به درمان های تخصصی برای جلوگیری از عوارض بیشتر ضرورت دارد. گوش ها برای حفظ سلامت خود مکانیسم های طبیعی دارند اما در برخی موارد مانند عفونت ها و تجمع جرم (سرومن) نیاز به کمک های پزشکی و شست و شوی گوش دارند. مشکلات و بیماری های گوش نه تنها می توانند باعث کاهش شنوایی و ایجاد درد شوند، بلکه در صورت عدم درمان، به مشکلات جدی تری منجر خواهند شد.
قطره های گوش یکی از راه های مؤثر برای درمان این مشکلات هستند. این قطره ها می توانند به حل مشکلات تجمع جرم گوش، درمان عفونت ها و تسکین درد کمک کنند. در ادامه، به بررسی انواع مختلف قطره های گوش، نحوه استفاده صحیح از آن ها و نکاتی کلیدی در انتخاب بهترین قطره برای جرم گوش و عفونت های گوش خواهیم پرداخت.
جرم گوش یا سرومن، یک ماده طبیعی است که توسط غدد مجرای گوش تولید می شود و در حفاظت گوش ها نقش مؤثری دارد. این ماده از مجرای گوش در برابر ورود گرد و غبار، باکتری ها و سایر مواد خارجی به داخل گوش، محافظت می کند. جرم گوش یا سرومن معمولاً در داخل گوش تجزیه می شود و از مجرا خارج می شود، اما مقدار زیاد جرم تولیدی در برخی افراد، موجب انسداد مجرا و کاهش شنوایی آن ها می شود.
یکی از مشکلات رایج، تجمع سرومن یا به اصطلاح عامیانه، کیپ شدن گوش است. استفاده از قطره برای درمان کیپ شدن گوش به حل و نرم کردن جرم کمک می کنند تا به راحتی از مجرا خارج شود. برای استفاده مؤثر از قطره تمیز کننده گوش، مقدار مصرف قطره گوش + نحوه مصرف بسیار مهم است. بهتر است این قطره ها را طبق دستور پزشک یا دستور موجود در بسته بندی مصرف کنید. به طور معمول، قطره ها باید به مدت چند روز متوالی مصرف شوند تا جرم به طور کامل نرم شده و راحت تر خارج شود. در ادامه انواع قطره شست وشوی گوش و نحوه مصرف آن ها را توضیح می دهیم.
عفونت های گوش ممکن است در نواحی مختلف گوش، از جمله عفونت گوش داخلی، میانی و خارجی رخ دهند. قطره های گوش برای درمان عفونت گوش معمولاً شامل ترکیبات آنتی بیوتیکی، ضد التهابی یا ضد قارچی هستند.
معمولاً پزشک متخصص پس از مصرف قطره گوش و کاهش درد و عفونت، برای بررسی دامنه شنوایی گوش ها، تست شنوایی سنجی و نوار گوش تجویز می کند. دو مورد از رایج ترین تست ها، تست شنوایی سنجی ABR وتست شنوایی سنجی OAE می باشد.
در صورتی که دچار مشکلات گوش هستید، یکی از مراکز معتبر برای خرید سمعک، کلینیک سمعک پیروزی است. این مجموعه با بهره گیری از متخصصان شنوایی شناسی، انواع سمعک های دیجیتال، هوشمند و نامرئی را متناسب با نیاز هر فرد ارائه می دهد.
گوش درد ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود؛ از جمله علل گوش درد عفونت های گوش خارجی، میانی، داخلی، تحریک مجرای گوش، یا حتی درد ارجاعی از گلو و دندان ها. همچنین گریه بی وقفه نوزادان و کودکان ممکن است به علت درد ناشی از عفونت گوش هایشان باشد. برای تشخیص، پزشک متخصص ابتدا از روش شنوایی سنجی کودکان استفاده می کند. یکی از روش های رایج برای بررسی سلامت شنوایی کودکان، تست شنوایی سنجی OAE است که پزشک با کمک این تست مشکلات احتمالی را پیدا و درمان می کند.
یکی از راه های درمان گوش درد، مصرف قطره های گوش حاوی مواد مسکن ضد التهابی یا ترکیبات آنتی بیوتیکی است که به کاهش درد و التهاب کمک می کند.
این دسته از قطره ها معمولاً دارای ترکیبات بی حس کننده موضعی یا کورتیکواستروئیدها هستند که برای کاهش التهاب کاربردی اند.
قطره های گوش یکی از درمان های مؤثر برای مشکلات مختلف گوش، از جمله تجمع جرم، عفونت ها و دردهای گوش، هستند که به بهبود سلامت و بهداشت گوش کمک می کنند. با این حال، استفاده نادرست یا خودسرانه این قطره ها می تواند عوارض جبران ناپذیریبه همراه داشته باشد. به همین علت، رعایت دستورات پزشک و استفاده از قطره های مناسب، ضروری است. در صورتی که دچار مشکلات گوش هستید، توصیه می شود همیشه قبل از استفاده از هر نوع قطره گوش، با پزشک یا متخصص شنوایی شناسی مشورت کنید تا مسیر درمانی درست و ایمنی در پیش داشته باشید.
قطره سیپلکس برای درمان مشکلات چشمی مانند عفونت های چشمی تجویز می شود و معمولاً برای استفاده به عنوان قطره درمان گوش توصیه نمی شود. معمولاً استفاده از قطره های چشمی در گوش باعث تحریک و عوارض جانبی شود.