فیلتر سمعک

 

فیلتر سمعک یا واکس گارد قطعه پلاستیکی سفید رنگ و ریز می باشد که مخصوص سمعک های داخل گوش و قالب سمعک های پشت گوشی ریک می باشد. این واکس گارد نوک سمعک قرار گرفته و وظیفه آن جلوگیری از ورود ترشح یا جرم گوش به داخل سمعک و خرابی احتمالی سمعک می باشد. بنابراین این قطعه کوچک و ظریف اهمیت زیادی در سلامت سمعک دارد و بیماران محترم بایستی توجه داشته باشند که از سمعک داخل گوشی بدون فیلتر و یا با فیلتر کثیف و خراب استفاده نکنند چرا که ممکن است جرم یا ترشح به بلندگوی سمعک رسیده و آن را خراب کند و هزینه زیادی برای بیمار داشته باشد.


انواع فیلتر سمعک:

فیلترهای سمعک بسته به نوع و برند سمعک متفاوت می باشد و در اندازه های مختلفی در بسته بندی های متفاوت ارائه می شوند و بیمار بایستی نوع و برند سمعک خود را بداند تا بتواند فیلتر مناسب برای آن تهیه کند.
 در ادامه به معرفی برخی از فیلترهای رایج سمعک ها می پردازیم.

فیلتر نانو سمعک

فیلترهای نانو:

این فیلترها به صورت میله ای مشکی رنگ در بسته بندی های سفید ارائه می شود که به آن فیلترهای میله ای یا میکرو نیز گفته می شود و معمولاً در بسته بندی ۸ تایی قرار دارند. این فیلترها بیشتر در سمعک های داخل گوشی ویدکس، فوناک و یونیترون استفاده می شوند.

 

فیلتر سمعک

 

فیلترهای اتیکونی:

این فیلتر را همانطور که از نام آن مشخص است بیشتر برای برندهای اوتیکون، برنافون و سونیک مورد استفاده قرار می گیرد که در بسته بندی های شش تایی به صورت بیضی شکل و آبی رنگ ارائه می شود و با آن فیلتر no wax نیز گفته میشود.


فیلتر اتیکون پرو:

این فیلتر نیز  شبیه فیلتر اتیکونی می باشد که در بسته بندی های شش تایی و بیضی شکل به رنگ طوسی ارائه می شود و بیشتر مخصوص سمک های ریک یا رسیور داخل کانال می باشد.

فیلتر نانو سمعک



فیلتر کوئیک گارد:

این فیلتر مخصوص سمعک های داخل گوشی زیمنس یا سیگنیا می باشد که در بسته بندی های ۸ تایی و طوسی رنگ به شکل میله ارائه می شود. این فیلتر بسیار کوچک بوده و بیشتر در برند سیگنیا مورد استفاده قرار می گیرد.

فیلتر سمعک
فیلتر تکنو:

این فیلتر اندازه نسبتاً درشت تری دارد و در بسته بندی های سفید رنگ ۴ عددی ارائه می شود. بیشتر در برندهای ویدکس و بعضی مدل های اوتیکون قابل استفاده می باشد.

فیلتر سمعک



فیلتر HF4:

این فیلتر مخصوص سمعک های زیمنس می باشد و در سایر برندهای رکستون و آدیو سرویس و am نیز ممکن است استفاده شود. این فیلترها در بسته بندی های قرمز و آبی رنگ مخصوص گوش چپ و راست در تعداد ۱۶ عددی ارائه می شود و آچاری مخصوص جهت تعویض نیز دارد.


فیلتر cerustop:

این فیلتر بیشتر در برند فوناک و ریساند استفاده می شود و در بسته بندی های سفید رنگ ۸ عددی می باشد.


روش تهیه فیلتر سمعک:

از آنجا که سمعک های داخل گوشی دارای فیلترهای گوناگون می باشند بهتر است بیماران سمعک خود را به کلینیک شنوایی آورده و ادیولوژیست فیلتر مناسب برای آن سمعک را به بیمار ارائه دهد.

روش استفاده و تعویض فیلتر سمعک:

فیلتر سمعک بایستی همیشه توسط بیمار چک و کنترل شود و تمیز نگه داشته شود و در صورت کثیف شدن یا ورود جرم به آن توسط فرچه های مخصوص که در داخل جعبه سمعک قرار داده شده آن را تمیز کرده و در مواردی که فیلتر خیلی کثیف و یا غیر قابل تمیز کردن باشد اقدام به تعویض آن نماید.

سمعک های داخل گوشی به جرم بسیار حساس می باشند و  با ورود کوچک ترین ذره جرم به داخل فیلتر ممکن است صدای سمعک ضعیف شده و یا قطع شود و بیمار تصور کند سمعک خراب شده است، در این موارد حتماً بایستی با روش مخصوص تعویض فیلتر که توسط ادیولوژیست به بیمار آموزش داده شده اقدام به تعویض فیلتر نمود.


در کلینیک شنوایی  سمعک پیروزی انواع فیلتر سمعک مخصوص سمعک های داخل گوشی و ریک آماده ارائه به بیماران می باشد.

 

برندهای سمعک

سمعک سونیک

سمعک یونیترون

سمعک زیمنس

سمعک برنافن

سمعک فوناک

سمعک ویدکس

سمعک اتیکن

تازه های سمعک

انواع تست های شنوایی کودک

سمعک سوپرپاور چیست؟معرفی بهترین سمعک ها برای کم شنوایی های عمیق

قیمت سمعک1403{بررسی 4 فاکتور مهم و اثرگذار بر قیمت سمعک}-سمعک پیروزی

تست تمپانومتری(Tympanometry) الزامی برای کودکان|تفسیرنتیجه+درمان

ثبت پرسش جدید

نام و نام خانوادگی را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید یا ایمیل صحیح نیست
متن را وارد کنید
fast-insta fast-call