قطعات سمعک

اجزای تشکیل دهنده سمعک:سمعک یک تقویت کننده الکترونیکی می باشد که دارای قسمت های مختلفی هست که وجود مشکل در هر کدام از این قسمت ها می تواند باعث عدم کارکرد صحیح سمعک و در نتیجه خرابی آن گردد. در ادامه به بررسی اجزای مختلف سمعک می پردازیم.

 

اجزای تشکیل دهنده سمعک

 

اجزای تشکیل دهنده سمعک



اجزای سمعک پشت گوشی:
۱- میکروفون:میکروفون اصوات محیط را جمع آوری کرده و به امواج الکتریکی تبدیل می کند تا بتواند آن را به تقویت کننده یا آمپلی فایر سمعک انتقال دهد. بنابراین اولین قسمت در سمعک که صدا با آن برخورد می کند میکروفون می باشد . معمولاً در سمعک های پشت گوشی توسط یک دریچه یا توری پوشانده می شود.

۲- آمپلی فایر یا تقویت کننده:اصلی ترین قسمت سمعک آمپلی فایر می باشد که در این قسمت اصوات جمع آوری شده توسط میکروفون پردازش و آنالیز شده و با تغییری که در آن بر اساس نیاز شنیداری بیمار ایجاد می شود به بلندگوی سمعک انتقال پیدا می کند. آمپلی فایر در سمعکهای مختلف بر اساس نوع و تکنولوژی به کار رفته در آن دارای عملکردها و پیچیدگی ها و سرعت های گوناگون و نهایتاً کیفیت های متفاوتی می باشد و مرتباً این قطعه بر اساس تکنولوژی های روز و پیشرفته توسط کمپانی های سازنده سمعک به روز رسانی می شود.

۳- بلندگو:صدای تقویت شده توسط آمپلی فایر به بلندگو یا رسیور سمعک انتقال پیدا می کند و در این قطعه سیگنال های الکتریکی تقویت شده به انرژی صوتی تبدیل شده و به گوش بیمار ارائه می شود . بلندگو یا رسیور بر اساس نوع و قدرت سمعک اندازه های مختلفی دارد و بنابراین قدرت های متفاوتی دارا می باشد.

۴-دکمه ولوم یا تغییر برنامه:بسیاری از سمعک های پشت گوشی دارای دکمه ها یا ولوم های چرخشی روی بدنه سمعک می باشد که توسط آن صدای سمعک کم و یا زیاد شده و توسط دکمه های برنامه تغییرات برنامه روی سمعک ایجاد می شود.

۵- هوک:هوک قطعه هلالی شکل می باشد که رابط بین قالب سمعک با سمعک می باشد. در واقع قالب سمعک به این قطعه متصل می شود . هوک سمعک با توجه به نوع و برند سمعک اندازه های متفاوتی دارد.

هوک سمعک

۶- قالب سمعک:رابط بین گوش و سمعک قالب می باشد. قالب برای هر بیمار به صورت سفارشی ساخته شده و داخل گوش بیمار قرار می گیرد.

۷- تیوب سمعک:تیوب لوله پلاستیکی می باشد که توسط آن قالب به هوک سمعک متصل می شود. این قطعه پلاستیکی کاملا مصرفی بوده و بایستی در فواصل زمانی مشخص تعویض شود.

تیوب سمعک

۸- سیم رسیور :این قطعه مخصوص سمعک های پشت گوشی ریک می باشد که بلندگوی سمعک توسط یک سیم نازک داخل گوش بیمار قرار می گیرد. در واقع این قطعه بلندگوی سمعک به حساب می آید و نوک آن یک قالب پلاستیکی به نام دام گذاشته می شود که داخل گوش بیمار قرار می گیرد.

۹- در باتری:قطعه پلاستیکی می باشد که در بدنه سمعک قسمت پایین تعبیه شده و باتری داخل آن قرار می گیرد. در باتری بر اساس نوع و مدل سمعک اشکال و اندازه های متفاوتی دارد.

اجزای سمعک داخل گوشی:
میکروفون
بلندگو
آمپلی فایر
دریچه میکروفون
فیلتر یا واکس گارد
پین
درب باتری

نکات مهم در حفظ سلامت سمعک:۱- تمیز کردن سمعک توسط پارچه مخصوص یا دستمال بعد از هر بار استفاده۲- فرچه کشیدن قالب یا فیلتر سمعک و خارج کردن جرم های آن۳- خشک نگه داشتن سمعک و جلوگیری از ورود رطوبت به آن۴- انجام جرم گیری به صورت سالیانه و تمیز نگه داشتن گوشها۵- خشک کردن گوش بعد از حمام یا استخر۶- باز نگه داشتن در باتری زمانی که از سمعک استفاده نمی شود.۷- خارج کردن سمعک از گوش موقع انجام ام آر آی۸- استفاده از باتری های مرغوب و معتبر۹- تعویض به موقع تیوب سمعک پشت گوشی و فیلتر سمعک داخل گوشی۱۰- انجام سرویس های دوره ای سمعک توسط ادیولوژیست به صورت منظم


وسایل جانبی سمعک
تستر باتری:به کمک این وسیله می توان از سلامت باتری سمعک مطلع شد و باتری های خراب را استفاده نکرد. روش استفاده به این شکل می باشد که باتری در داخل آن قرار می گیرد و از طریق روشن شدن نوار مشکی رنگ روی صفحه نمایش تستر میزان سلامت یا شارژ باتری اندازه گیری می شود.

تستر باتری

فرچه یا برس:به کمک این وسیله می توان مرتباً نوک قالب و یا فیلتر سمعک را تمیز کرد و در عین سادگی ابزاری مهم در حفظ سلامت سمعک می باشد

فرچه سمعک


آهنربا:این وسیله به شکل میله ای می باشد که نوک آن یک آهنربای کوچک تعبیه شده است. به کمک آن می توان باتری را در داخل در باتری گذاشت و یا آن را خارج کرد به ویژه در سمعک های داخل گوشی که اندازه باتری کوچک می باشد و گذاشتن دقیق باتری مشکل می باشد.

آهنربا سمعک

رسیور یا بلندگوی سمعک پشت گوشی ریک:
سمعک های پشت گوشی ریک از طریق یک سیم نازک که نوک آن بلندگو تعبیه شده صدا را به گوش انتقال می دهند. این قطعه ممکن است دچار خرابی شود و می توان به راحتی آن را از سمعک جدا نمود و اقدام به تعویض آن کرد. رسیور دارای سایزها و درجات متفاوتی می باشد و شکل آن در سمعک های مختلف بر اساس نوع و برند سمعک ممکن است کمی تفاوت داشته باشد.

رسیور سمعک

رسیور سمعک


دام یا پروب های پلاستیکی:
این قطعه به شکل پلاستیک های گنبدی شکل و یا مخروطی می باشد که دارای اندازه های مختلف بر اساس اندازه گوش بیمار می باشد. دام یا پروب بیشتر در سمعک های پشت گوشی ریک یا رسیور داخل کانال استفاده می شود . این قطعه پلاستیکی هر چند وقت یکبار باید تعویض شود چرا که ممکن است دچار فرسودگی و پارگی گردد و داخل گوش بیمار بماند.

پروب سمعک


پروب سمعک

 

برندهای سمعک

سمعک سونیک

سمعک یونیترون

سمعک زیمنس

سمعک برنافن

سمعک فوناک

سمعک ویدکس

سمعک اتیکن

تازه های سمعک

قیمت سمعک1403{بررسی 4 فاکتور مهم و اثرگذار بر قیمت سمعک}-سمعک پیروزی

تست تمپانومتری(Tympanometry) الزامی برای کودکان|تفسیرنتیجه+درمان

برای نوزاد خود کدام تست شنوایی را انجام دهیم؟

نوروپاتی شنوایی یا اختلال طیف نوروپاتی

ثبت پرسش جدید

نام و نام خانوادگی را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید یا ایمیل صحیح نیست
متن را وارد کنید
fast-insta fast-call