تست شنوایی سنجی ABR

  تست ABR چیست؟

بعد از انجام آزمایشات شنوایی سنجی نوزادان و شنوایی سنجی کودکان در ماه های اول چنانچه به پاسخ رد و یا مشکوک به وجود کم شنوایی رسیده باشیم حتما لازم است با استفاده از ABR که یک آزمایش تشخیصی کامل می باشد میزان کم شنوایی در کودک مشخص و اقدام لازم جهت کودک انجام گیرد.
در تست abr نیز مشابه روش AABR با استفاده از الکترودهایی که به سر کودک چسبانده می شود و ارائه محرکات صوتی به گوش ها پاسخ عصبی هر دو گوش ثبت می گردد و می توان آستانه گیری شنوایی را انجام داد.

برای انجام تست abr لازم است حتماً کودک در وضعیت خواب باشد و هیچ گونه حرکتی نداشته باشد چرا که زمان انجام تست ABR نسبت به غربالگری طولانی تر بوده و هرگونه حرکت یا بیقراری کودک در نتایج تاثیر منفی دارد. در این تست از سطوح شدتی بالاتر شروع کرده و امواج را ثبت می کنیم تا سطوح شدتی پایین تر که پاسخ از بین می رود و میزان کم شنوایی مشخص می گردد، به عبارتی در این تست موج ۵ را ردیابی می کنیم .
چنانچه در تست abr کم شنوایی در کودک وجود داشته باشد از مقادیر خفیف یا شدید بایستی حتماً مداخله لازم از قبیل تجویز سمعک به سرعت انجام گیرد چرا که اگر مداخله زودهنگام انجام نگیرد می تواند باعث تاخیر در گفتار و زبان کودک و حتی عدم شکل گیری گفتار در آینده شود. در نتیجه شنوایی سنجی کودکان در گفتار و زبان کودکان نقش بسیار مهمی دارد. 

 

 

ویدیو نحوه انجام تست ABR در کودکان

 

 

 تست ABR کودکان سمعک پیروزی

 

در کلینیک شنوایی سنجی کودکان سمعک پیروزی کلیه آزمایش های غربالگری و تشخیص شنوایی (شنوایی سنجی نوزادان) برای اطفال شامل تست abr، تست aabr و تست oae در سنین مختلف انجام می شود و چنانچه نیاز به مداخله درمانی برای کودک وجود داشته باشد مشاوره لازم با والدین انجام می گیرد. در ادامه به طرح پرسش ها و پاسخ های رایج شنوایی سنجی نوزادان و کودکان که ممکن است خانواده ها داشته باشند می پردازیم.

 

آمادگی لازم جهت تست ABR

از آنجا که در آزمایش abr امواج مغزی مربوط به عصب شنوایی باید توسط نصب الکترودها به سر نوزاد ثبت گردد بنابراین به یک شرایط ثابت و آرام نیاز داریم، این تست باید در شرایط خواب کامل نوزاد انجام شود بنابراین سن کودک مهم می باشد. در نوزادان معمولاً چون بیشتر در حالت خواب هستند نیاز به استفاده از داروهای خاص خواب آور یا آرامبخش نیست ولی در کودکان بین ۶ ماه تا ۳ سال توصیه می شود جهت خواباندن کودک از داروهای خاص استفاده شود و قبل از مراجعه جهت انجام تست این دارو توسط کودک مصرف شده باشد . برای انجام این تست حتماً بایستی نوزاد در وضعیت خواب باشد و پوست ناحیه صورت و پشت گوش ها تمیز شده باشد. برای انجام تست الکترودهایی به نواحی پیشانی و پشت گوش های کودک چسبانده می شود و صدا از طریق گوشی های داخل گوشی به گوش نوزاد ارائه و پاسخ عصب توسط الکترود ها ثبت می شود.
مدت زمان لازم جهت انجام تست در صورت خواب بودن نوزاد جهت تست AABR پنج دقیقه و برای انجام تست کامل ABR نیم ساعت می باشد.

 

تست abr  در سنین مختلف اطفال

روش انجام این تست در سنین مختلف از بدو تولد تا کودکان بزرگتر تفاوتی ندارد و لزوم انجام آن در تمامی سنین وجود آرامش از سمت کودک و یا خواب کامل او می باشد

 

روش انجام تست ABR

معمولاً دستگاه لازم جهت انجام تست abr به صورت پرتابل نمی باشد و نیاز به تختی جهت خواباندن کودک می باشد. دستگاه abr متشکل از هدفون دو گوشی جهت ارائه اصوات صوتی به گوش کودک و مجموعه ای از الکترودها جهت اتصال به اطراف لاله گوش کودک و سر و پیشانی  می باشد. این الکترودها به پشت گوش ها و نواحی پیشانی چسبانده می شود و همزمان با ارائه محرکات صوتی توسط گوشی دستگاه پاسخ های شنیداری ساقه مغز را ثبت می کند و با کنترل و پیگیری این موج های ثبت شده به ارزیابی صحیح خواهیم رسید.

 

تست-abr

 

تفسیر تست ABR

تست abr متشکل از سه موج مهم شنوایی با نام های موج یک موج ۳ و موج ۵ می باشد که هر کدام از آنها از بخشی از سیستم عصبی شنوایی منشأ می گیرد. تفسیر نتایج از بررسی زمان تاخیری ثبت این امواج به ویژه اختلاف زمان تاخیری موج ۵ بین دو گوش و همچنین ثبت موج ۵ و پیگیری موج ۵ در سطوح شدتی مختلف در هر دو گوش می باشد.

 

نتایج غیر نرمال abr

 

 

حساسیت تست ABR

این تست حساسیت ۹۵ درصد به ویژه در تشخیص تومورهای عصب شنوایی را دارد. در آستانه گیری شنوایی کودکان حساسیت این تست بالای ۹۵ می باشد چرا که در محدوده فرکانسی محرک تست که از نوع کلیک هست اطلاع دقیقی از  آستانه شنوای کودک در این رنج فرکانسی به ما می دهد.

 

مدت زمان لازم جهت انجام تست ABR

اگر این تست به منظور انجام آستانه گیری شنوایی در کودک انجام شود بنابراین لازم است موج ۵ را در سطوح شدتی بالا تا پایین مورد بررسی قرار دهیم تا جایی که موج ۵ قادر به ثبت شدن باشد ، بنابراین در این شرایط می توان گفت حدوداً نیم ساعت زمان جهت انجام تست لازم می باشد.

 

تفاوت تست abr کودک با بزرگسال

اساساً تست abr کودکان به علت عدم همکاری کودک در تست های بزرگسال مثل ادیومتری انجام می شود، بنابراین در بزرگسالان به منظور آستانه گیری شنوایی این تست انجام نمی شود مگر در موارد خاصی که فرد تمارض داشته باشد و یا به علت وجود مشکل یا بیماری مثل بیماری ذهنی قادر به همکاری با ما نباشد در غیر این صورت در بزرگسالان از تست abr به منظور تخمین محل ضایعه شنوایی در عصب شنوایی مورد استفاده قرار می گیرد. ولی در کودکان به ویژه کودکان سخت آزمون که قادر به همکاری نباشند به منظور آستانه گیری شنوایی از تست abr استفاده می شود.

 

تست-ABr 

 

هزینه تست ABR

در حال حاضر با توجه به هزینه بالای دستگاه و لزوم استفاده از وسایل مصرفی مثل الکترود و ژل های مخصوص هزینه این تست با توجه به نوع دستگاه و شرایط کلینیک بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار متغیر است.

 

 تست AABR چیست؟

تست aabr نیز می تواند به عنوان یک آزمایش شنوایی سنجی نوزادان در مرحله اول برای نوزادان انجام شود ولی نسبت به تست OAE نیاز به آمادگی های بیشتری دارد. این تست نسبت به تست OAE حساسیت بالاتری دارد اگر چنانچه همانطور که قبلاً اشاره شد مشکلی در اعصاب شنوایی و مراکز بالاتر وجود داشته باشد با این تست می توان آن را تشخیص داد.
برای انجام این تست در شنوایی سنجی کودکان لازم است کودک حتماً در وضعیت خواب باشد و چنانچه این امر میسر نشد با استفاده از داروهای خواب آور بایستی انجام گیرد. در این تست محرکات صوتی به کانال گوش کودک ارائه می گردد و پاسخ عصب توسط الکترودهایی که به سر نوزاد چسبانده می شود ثبت می گردد. پاسخ این تست نیز به صورت رد یا قبول ثبت می شود.

چنانچه نوزادی در این مرحله به پاسخ رد برسد حتماً بایستی آزمایشات شنوایی کاملتر برای آن انجام شود و میزان کم شنوایی دقیق اندازه گیری شود. آن دسته از نوزادانی که به ویژه دچار زردی بالای حین تولد بودند و یا کمبود اکسیژن و یا بستری در بخش nicu داشته اند لازم است این تست برای آنها حتماً انجام گیرد چرا که ممکن است دچار مشکلات اعصاب شنوایی شده باشند.

 

 ویدیوی نحوه انجام تست AABR

 

 انجام تست های شنوایی کودکان در کلینیک پیروزی

 

تفاوت تست abr و aabr

تست aabr مانند تست oae یک آزمایش غربالگری شنوایی می باشد که فقط وجود یا عدم وجود موج 5  را بررسی می نماید, بنابراین در مدت زمان کوتاهی قابل انجام می باشد. تست AABR به عنوان غربالگری شنوایی استفاده میشه و وجود یا عدم وجود مشکل در شنوایی نوزاد را نشان می دهد ولی تست ABR به منظور ردیابی آستانه شنوایی نوزاد استفاده می شود، در صورتی که نوزاد در تست غربالگری مشکل داشته باشد. در واقع نتایج تست ABR آستانه شنوایی نوزاد در محدوده فرکانس های میانه و بالا را به ما نشان خواهد داد.

 

عوارض تست abr

این تست هیچگونه عارضه خاصی برای کودک یا بیمار ایجاد نمی کند.

 

تفاوت تست oae با abr در چیست؟

این دو تست اساساً در روش انجام و تشخیص محل ضایع و نوع ضایع با هم تفاوت دارند. تست  oae به وجود مشکل یا نقص در حلزون گوش داخلی حساسیت دارد و در این گونه موارد پاسخ ندارد ولی تست abr به وجود مشکل در مسیر عصب شنوایی حساسیت دارد بنابراین ممکن است در کودکی که نقص عصب شنوایی داشته باشید پاسخ oae داشته باشیم ولی abr ثبت نشود.

 

نکته طلایی و مهم

انجام تست. Oae و abr در کنار یکدیگر ارزش تشخیصی دارند چرا که این دو تست مکمل یکدیگر می باشند، در بعضی کودکان با مشکل شنوایی ممکن است یکی از این دو تست مثبت باشد و دیگری منفی، بنابراین بایستی این دو تست با یکدیگر انجام شوند به ویژه در کودکانی که دارای فاکتور خطر حین تولد باشند حتماً این دو تست در کنار یکدیگر بایستی انجام شوند تا بررسی دقیق و کامل در مورد وضعیت شنوایی کودک داشته باشیم.

 

samakpiroozi

 

آیا به ارزیابی دقیق مسیر شنوایی فرزندتان نیاز دارید؟


با تست تخصصی ABR (Auditory Brainstem Response)، سلامت مسیر عصب شنوایی را بررسی کنید:


تشخیص زودهنگام مشکلات شنوایی
کاملاً ایمن و بدون درد
✔ مناسب برای نوزادان، کودکان و بزرگسالان

📅 همین حالا وقت بگیرید و آینده شنوایی فرزندتان را ایمن کنید!
📞 تماس: [۰۹۳۸۳۴۶۷۱۱۳]

صدای زندگی، حق همه است!

برندهای سمعک

سمعک سونیک

سمعک یونیترون

سمعک زیمنس

سمعک برنافن

سمعک فوناک

سمعک ویدکس

سمعک اتیکن

تازه های سمعک

توهم شنوایی چیست؟

عوارض کرونا و واکسنها بر سیستم شنوایی

عفونت گوش

انواع تست های شنوایی کودک

ثبت پرسش جدید

نام و نام خانوادگی را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید یا ایمیل صحیح نیست
متن را وارد کنید
fast-insta fast-call