برای بیمارانی که قصد استفاده از سمعک دارند همیشه مهم ترین چالش یا سوال بعد از شکل ظاهری سمعک قیمت آن می باشد سمعک پروتز پزشکی است که غالباً از کشورهای آمریکایی و اروپایی وارد می شود و با توجه به نوسانات نرخ ارز به ویژه در چند سال اخیر با چالش های جدی روبرو شده است و قیمت ثابتی نداشته است تکنولوژی مورد استفاده در سمعک مهمترین فاکتور تعیین کننده قیمت سمعک می باشد به طوری که سمعک های آنالوگ که البته در حال حاضر تولید و عرضه نمی شوند پایین ترین قیمت سمعک را دارند و گاهی بیماران برای تهیه این نوع سمعک به علت قیمت ارزانتر آن به کلینیک های شنوایی مراجعه می نمایند امروزه سمعک های آنالوگ جای خود را به سمعک های نیمه دیجیتال داده است سمعک نیمه دیجیتال در واقع شکلی از سمعک های آنالوگ هستند که توسط تریمر هایی که روی سمعک تعبیه شده است تا حدی می توان بلندی و شکل صدای سمعک را به صورت دستی تنظیم نمود و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه ترین سمعک ها می باشند که در اشکال پشت گوشی و داخل گوشی قابل سفارش برای بیماران هستند قیمت سمعک نیمه دیجیتال در برند هایی که در حال حاضر در ایران عرضه می شوند. در حال حاضر قیمت سمعک از 5 میلیون تومان شروع می شود. تمامی برندهای این سمعک ها معتبر بوده و تا یک سال نیز گارانتی دارند بنابراین بیماران از لحاظ خدمات پس از فروش در این نوع سمعک نبایستی نگرانی داشته باشند. قیمت هایی که در اینجا مشاهده می کنید توسط کلینیک سمعک پیروزی که در شنوایی سنجی در شرق تهران خدمات شنوایی سنجی کودکان و بزرگسالان را ارائه می دهد، تهیه شده است.
سمعک از لحاظ شکل ظاهری به چند گروه اصلی تقسیم بندی می شوند:
همانطور که از نام این سمعک مشخص است این نوع سمعک پشت گوش بیمار قرار می گیرد و توسط یک قالب که داخل گوش بیمار جایگذاری می شود صدا به داخل گوش انتقال پیدا می کند. این گروه از سمعک ها خود به چهار دسته دیگر طبقه بندی می شوند:
۱- سمعک های پشت گوشی استاندارد
۲- سمعک های پشت گوشی میکرو
۳- سمعک های پشت گوشی سوپرپاور
۴- سمعک های پشت گوشی ریک
فاکتور تعیین کننده قیمت در این مدل سمعک ها تکنولوژی به کار رفته در سمعک ها می باشد. امروزه بیشتر این سمعک ها در رده های دیجیتال، هوشمند، فراهوشمند و وایرلس عرضه می شوند. قیمت این سمعک ها در نوع دیجیتال از حدود 6 یا 7 میلیون تومان شروع شده و در رده های پیشرفته و وایرلس تا 18 میلیون تومان ادامه دارد. البته به کارگیری امکانات اضافی در بعضی از مدل ها مثل امکانات ریموت کنترل، بلوتوث، رابط های دیگر می تواند این قیمت را بالاتر ببرد.
سمعک های پشت گوشی ریک جدیدترین نوع سمعک پشت گوشی می باشد غالباً دارای تکنولوژی هوشمند و وایرلس می باشد و از لحاظ قیمتی نسبت به سایر مدل های پشت گوشی قیمت بالاتری دارند، در این گروه از سمعک ها قابلیت شارژ نیز وجود دارد بنابراین نسبت به سایر مدلهای پشت گوشی ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند.
این گروه از سمعک ها همانطور که از نام گذاری آن مشخص است داخل گوش بیمار گذاشته می شود و بسته به سایز آن قدرت های متفاوتی داشته و به چند گروه تقسیم بندی می شوند:
۱- سمعک های نامرئی (iic)
کوچکترین و جدیدترین نوع سمعک داخل گوشی میباشد که کاملا داخل مجرای گوش بیمار گذاشته می شود و از لحاظ شکل ظاهری بسیار کوچک و غیر قابل دید میباشد.
۲- سمعک های داخل کانال (cic)
این مدل یک سایز از سمعک های نامرئی بزرگ تر می باشد ولی داخل گوش بیمار دیده نمی شود و اندازه کوچکی دارد و قدرت بیشتری نیز نسبت به سمعک نامریی دارد.
۳- سمعک های داخل گوشی (ite)
این گروه از سمعک های داخل گوشی بزرگترین سایز سمعک داخل گوشی را دارد که تقریباً داخل گوش بیمار دیده میشود. و برای آن دسته از بیماران که کم شنوایی های شدیدتر داشته باشند استفاده می شود.
قیمت سمعک های داخل گوشی در نوع نامرئی (iic) که غالباً دارای تکنولوژی های پیشرفته تر و هوشمند می باشد نسبت به سایر انواع سمعک داخل گوشی بالاتر می باشد و شروع قیمت این سمعک ها از 8 تا 9 میلیون تومان در برندهای مختلف شروع شده و تا 18 میلیون تومان ادامه دارد. نوع ite با توجه به تکنولوژی آن که می تواند از نوع دیجیتال نیز باشد ارزانترین نوع سمعک داخل گوشی می باشد که اندازه بزرگتری دارد و حداقل قیمت آن از 6 میلیون تومان می باشد. سمعک های داخل گوشی در مقایسه با پشت گوشی صرف نظر از تکنولوژی به کار رفته در آن ممکن است قیمت بالاتری داشته باشد.
در پاسخ به این سوال باید گفت فاکتور اصلی و تعیین کننده در قیمت سمعک تکنولوژی به کار رفته در سمعک میباشد و شکل ظاهری سمعک بسته به آن که پشت گوشی یا داخل گوشی باشد تاثیر کمتری روی قیمت سمعک دارد.
تمامی اشکال مختلف سمعک چه در نوع پشت گوشی و چه در نوع داخل گوشی می توانند تکنولوژی های مختلفی از تکنولوژی های پایه، دیجیتال، هوشمند، وایرلس و پیشرفته داشته باشند که این تکنولوژی می تواند قیمت سمعک را بالاتر ببرد.
در مدل های پشت گوشی ریک و داخل گوشی نامرئی مقداری قیمت با سایر مدل ها تفاوت دارد به خاطر اینکه این مدل سمعک ها تقریباً جدید تر بوده و دارای تکنولوژی های پیشرفته تر می باشند و قیمت بالاتری نسبت به سایر مدل های سمعک ها دارند.
مهمترین فاکتور در انتخاب سمعک مناسب برای بیمار نوع کم شنوایی و میزان آن می باشد. اولین گام در تجویز سمعک برای بیمار انجام ادیومتری یا سنجش شنوایی برای بیمار می باشد، در تست شنوایی دقیقاً مشخص میشود که بیمار چه نوع کم شنوایی با چه میزانی دارد و بر اساس اطلاعات به دست آمده سمعک مناسب تجویز می گردد.
در بیمارانی که دچار افت های شنوایی از نوع خاص باشند احتیاج به تجویز سمعک های خاص وجود دارد به عنوان مثال بیماری که دچار کم شنوایی حسی عصبی شیبدار با شیب تند در فرکانس های بالا باشد و فرکانسهای پایین تقریباً در محدوده نرمال قرار داشته باشد، این نوع کاهش شنوایی از نوع خاص بوده که بیمار بیشتر دچار مشکلات شنیدن اصوات فرکانس بالا و همچنین مشکلات درک و تشخیص گفتار به ویژه در محیط های شلوغ می باشد.
بهترین و جدیدترین انتخاب سمعک برای این دسته از بیماران سمعک های پشت گوشی ریک میباشد که میتواند در برندهای مختلف برای بیمار تجویز شود. بنابراین در این دسته از بیماران نمی توان از سمعک های معمول پشت گوشی یا داخل گوشی استفاده کرد و بایستی از سمعک های پشت گوشی ریک در رده های هوشمند و پیشرفته برای بیمار تجویز نمود ، بنابراین قیمت سمعک برای این دسته از بیماران بالاتر خواهد بود.
دسته دیگر از بیماران که نیاز به تجویز سمعک های هوشمند و پیشرفته دارند بیمارانی هستند که دچار کاهش قدرت تشخیص و درک گفتار هستند. این بیماران ممکن است در سنجش شنوایی افت شنوایی خفیف تا متوسط داشته باشند ولی قدرت درک و تشخیص گفتار در آنها ضعیف می باشد، بنابراین برای این بیماران نمی توان از سمعک های معمول و رده پایین استفاده کرد و باید تا حد امکان از سمعک های هوشمند و پیشرفته به صورت دو گوشی برای آنها تجویز نمود.
سمعک های شارژی امروزه فقط در نوع پشت گوشی وجود دارد و از لحاظ تکنولوژی با توجه به جدید بودن آن از تکنولوژی های هوشمند و پیشرفته برخوردار می باشد. در این سمعک ها سمعک جهت شارژ شدن به مدت ۴ ساعت روی یک پایه شارژر قرار می گیرد و بعد از ان میتواند تا حدود ۱۸ تا ۲۴ ساعت مورد استفاده قرار گیرد.
سمعک های شارژی در برندهای مختلف شامل اتیکن، برنافون، فوناک، زیمنس قابل ارائه هستند و در تمامی این برندها قیمت این سمعک ها در پایین ترین رده از 8 تا 9 میلیون تومان شروع شده و تا 18 میلیون تومان ادامه دارد. بنابراین در گروه سمعک پشت گوشی، سمعک های شارژی بالاترین قیمت را دارد.
مهمترین فاکتور در تعیین قیمت سمعک تکنولوژی به کار رفته در سمعک میباشد. سمعکها از لحاظ سطح تکنولوژی به چند دسته تقسیم بندی میشوند:
این سمعکها قدیمیترین و ابتداییترین تکنولوژی سمعک میباشند که توسط بیماران استفاده میشد و امروزه به علت نبود آنها و رواج تکنولوژیهای جدید رایج نیستند. شیوه عملکردی این سمعکها به گونهای است که توسط یک میکروفون صدا دریافت و جمعآوری میشود و توسط آمپلی فایر تقویت میگردد و توسط یک بلندگو صدای تقویت شده به گوش بیمار ارائه میگردد.
در واقع سمعکهای آنالوگ تمامی اصوات پیرامون ما را تقویت و بدون هیچ تغییر به گوش بیمار ارائه میکند و بیمار فقط توسط یک دکمه یا ولوم که برای کم و زیاد کردن صدا میباشد میتواند صدای سمک را کم و زیاد کند. بنابراین طبیعی است که صدای تقویت شده توسط این سمعکها خیلی پر سر و صدا باشد و به عبارتی کیفیت مطلوبی برای بیمار نداشته باشد.
از لحاظ شکل ظاهری سمعک آنالوگ اندازههای تقریباً بزرگی دارند و در حال حاضر این سمعکها وجود ندارند و یا خیلی کم هستند .از لحاظ قیمتی در پایینترین رده قیمت سمعک قرار میگیرند .رنج قیمتی این سمعکها تقریباً بین ۲ تا ۴ میلیون تومان میباشد.
همانطور که از نام این سمعکها مشخص است تکنولوژی به کار رفته در آنها تکنولوژی دیجیتالی میباشد که صدای با کیفیتتری نسبت به سمکهای قدیمی یا آنالوگ برای بیمار فراهم میکند. اجزای به کار رفته در این سمعکها نیز شامل میکروفون، تقویت کننده و بلندگو میباشد با این تفاوت که در این سمعکها تراشههای دیجیتال به کار رفته که باعث تغییراتی در شکل صدای ورودی به سمعک و حذف نویزهای پیرامون آن میشود و پردازش دیجیتال در اصوات اتفاق میافتد.
در این سمعکها اصوات ورودی تبدیل به کدهای دیجیتال یا عددی میشوند و صدا با کیفیت بهتری پردازش شده و به گوش بیمار ارائه میشود. تمامی تغییرات و تنظیمات صدا در این سمعکها با کامپیوتر توسط ادیولوژیست انجام میشود بنابراین میتوان با توجه به میزان کم شنوایی بیمار صدای سمعک را به شکل دلخواه و لازم برای بیمار تنظیم نمود.
از لحاظ شکل ظاهری این سمعکها در اندازههای ظریفتر و کوچکتری ساخته شدهاند. رنج قیمتی سمعکهای دیجیتال تقریباً از ۵ تا ۱۰ میلیون تومان میباشد و بسته به تعداد کانالها یا باندهای فرکانسی به کار رفته در سمعک متفاوت میباشد.
سمعکهای هوشمند نسل جدیدی از سمعکهای دیجیتال میباشند. در این سمعکها نیز پردازش صدا به صورت کاملاً دیجیتالی اتفاق میافتد با این تفاوت که این سمعکها قادر هستند اصوات مختلف را بسته به محیطهای متفاوت تغییر و تنظیم نمایند به عبارتی به شکل هوشمند صدا ارائه شده به گوش بیمار تغییر میکند.
این سمعکها از لحاظ طراحی فوق العاده کوچک میباشند و تنوع زیادی دارند. اجزای به کار رفته در این سمعکها نیز مشابه سمعکهای دیجیتال میباشد با این تفاوت که در این سمعکها از قطعات الکترونیکی و حسگرهای متفاوت استفاده شده که این حسگرها یا سنسورها میتوانند در شکل صدای ورودی تغییرات متناسب با کم شنوایی بیمار ایجاد نمایند، به طوری که صدای سمعک متناسب با محیطی که بیمار در آن قرار دارد تغییر میکند مثلاً اگر بیمار در محیط شلوغ و پر سر و صدا وارد میشود صدای سمعک کاهش مییابد و در محیطهای خلوت افزایش پیدا میکند.
رنج قیمتی سمکهای هوشمند از ۸ تا ۱۵ میلیون تومان متفاوت میباشد و بسته به تعداد کانال و باندهای فرکانسی و ویژگیهای سمعک متغیر میباشد.
جدیدترین تکنولوژی سمعکها، سمعکهای وایرلس میباشد که در واقع همان سمعک هوشمند است ولی توانایی اتصال به منابع صوتی دیگر مثل تلفن، موبایل ،تلویزیون و.... را دارد و بیمار میتواند با استفاده از امکان بلوتوثی که در این سمعکها وجود دارد به راحتی آن را به سایر منابع صوتی دیگر متصل نماید و استفاده کند.
این تکنولوژی بلوتوثی باعث میشود بیمار درک بهتری از اصوات توسط مغز داشته باشد به طوری که وقتی دو سمعک برای بیمار تجویز میشود این سمکها از طریق ارتباط وایرلس که با یکدیگر دارند باعث شبیه سازی بیشتر و پردازش بالاتری در اصوات برای بیمار میشوند و به صورت دو گوشی پردازش اتفاق میافتد.
این سمعکها در اشکال و اندازههای بسیار ظریف و شکیل در برندهای مختلف وجود دارند که بسته به میزان و نوع کم شنوایی بیمار قابل تجویز میباشند .رنج قیمتی این سمعکها از ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان متفاوت میباشد.
این سمعکها در واقع همان تکنولوژی هوشمند وایرلس میباشد با این تفاوت که امکان شارژ کردن سمعک نیز توسط شارژرهای مخصوص وجود دارد. در واقع در این سمعکها باتری وجود ندارد و نیاز به تعویض باتری نیست . از باتریهای قابل شارژ در بدنه سمعک استفاده میشود که میتوان آن را به مدت چند ساعت شارژ نمود و در طول روز استفاده کرد. این سمعکها اولین بار در سال ۲۰۱۷ به بازار ارائه شدند و برای بیمارانی که در تعویض باتری مشکل دارند و یا نمیخواهند از سمکهای مرسوم باتری دار استفاده کنند گزینه مناسبی میباشد.رنج قیمتی سمکهای شارژی از ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان متفاوت میباشد
سمعکهای آنالوگ یا قدیمی ارزانترین نوع سمعک می باشند که امروزه تولید نمیشوند و خیلی کم وجود دارد. این سمعکها اندازه نسبتا بزرگی دارند و کیفیت قابل قبولی نسبت به سایر مدل های جدید سمعک ندارند و غالباً توسط فروشندگان سمعک در بخش تجهیزات پزشکی به صورت آزاد به بیماران ارائه میشوند و در کلینیکهای تخصصی شنوایی و سمعک غالباً مورد استفاده نیستند .
این سمعک ها معمولاً دارای یک کلید خاموش و روشن و یک درجه برای کم یا زیاد کردن صدا هستند که توسط بیمار مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت این سمعک ها از 3 تا 4 میلیون تومان می باشد.
اتیکن یکی از قدیمی ترین برندهای تولید کننده سمعک در اروپا میباشد که ساخت کشور دانمارک است. معمولا محصولات این گروه شامل سمعکهای دیجیتال، هوشمند و پیشرفته می باشد، قیمت سمعک اتیکن بسته به مدل و نوع تکنولوژی به کار رفته در آن دارد. رنج قیمتی سمعک اتیکن از 6 تا 18 میلیون تومان می باشد. پایین ترین رده سمعک های این برند از نوع دیجیتال در مدل های پشت گوشی و داخل گوشی می باشد. سمعک های رده بالاتر از نوع هوشمند و وایرلس و مجهز به تکنولوژی بلوتوثی هستند که قیمت بالاتری دارند.
* قیمت مدل های پایه شامل get ،hit pro ،hit ،ino pro ،ino: از 6 تا 8 میلیون تومان می باشد.
* قیمت مدل های متوسط شامل Geno2 ،Geno1 ،Alta ،ria2 ،nera2: از 8 تا 10 میلیون تومان می باشد.
* قیمت مدل های پیشرفته شامل siya1،siya2 ،opn1 ،opn2 ،opn3 ،Exceed1 ،ruby: از 12 تا 18 میلیون تومان می باشد.
برنافون یکی دیگر از معتبرترین برندهای سمعک در اروپا می باشد که در کشور سوئیس تولید می شود. سمعک برنافن در انواع رده های پایه، دیجیتال، هوشمند و پیشرفته وجود دارد و در مدل های مختلف پشت گوشی، پوشت گوشی ریک، داخل گوشی و نامرئی قابل تجویز می باشد. رنج قیمتی سمعک های برنافن از 6 تا 18 میلیون تومان می باشد.
* قیمت مدل های پایه دیجیتال شامل inizia ،inizia3 ،nevara ،carista ،saphira: از 6 تا 9 میلیون می باشد.
* قیمت مدل های متوسط یا میان رده شامل Zerena1 ،zerena3 ،viron1: از 8 تا 10 میلیون تومان می باشد.
* قیمت مدل های پیشرفته شامل leox7 ،Zerena9 و viron9: از 12 تا 18 میلیون تومان هست.
سونیک کمپانی تولید کننده سمعک در آمریکا می باشد که سمعک سونیک در رده های دیجیتال، هوشمند، وایرلس و پیشرفته ارائه می شود در انواع مدل های پشت گوشی، پشت گوشی ریک، داخل گوشی و نامرئی قابل تجویز می باشد.
* قیمت مدل های پایه دیجیتال شامل cheer20 ،pep20 ،enchant20: از 6 تا 7 میلیون تومان هست.
* قیمت مدل های متوسط یا میان رده هوشمند شامل cheer40 ،Cheer60 ،captivate80 ،enchant 40: از 7 تا 10 میلیون تومان هست.
* قیمت مدل های پیشرفته وایرلس شامل enchant80 ،enchant100 trek80 ،captivate100، از 10 تا 18میلیون تومان هست.
سیگنیا نامگذاری جدید سمعک زیمنس می باشد و تولید کشور آلمان است که در این برند می توان از برندهای رکستون و ادیوسرویس و ای ام نیز نام برد که در گروه برند زیمنس و تولید کشور آلمان قرار دارد. تکنولوژی به کار رفته در این برندها از پایه تا پیشرفته وجود دارد و در مدل های پشت گوشی، پشت گوشی ریک، داخل گوشی و نامرئی قابل تجویز می باشد. شروع قیمت این سمعک ها از 6 میلیون تومان می باشد.
* قیمت مدل های پایه دیجیتال شامل Intuis2 ،sirion ،orion: از 5 تا 6 میلیون تومان می باشد.
* قیمت مدل های متوسط یا میان رده شامل 2nx ،3x ،3nx ،3px ،2px : از 6 تا 10 میلیون تومان می باشد.
* قیمت مدل های پیشرفته وایرلس شامل 5px ،5nx ،5x ،7x: از 10 تا 18 میلیون تومان هست.
این برند نیز زیر مجموعه برند زیمنس از کمپانی آلمان می باشد که در انواع مدل های پشت گوشی، پشت گوشی ریک، داخل گوشی و نامرئی در رده های مختلف دیجیتال، هوشمند و وایرلس قابل ارائه می باشد.
مدل های پایه شامل:sterling5 ،mosaic10 ،mosaic20 ،emerold10 ، emerold20 در رنج قیمتی 5 تا 7 میلیون تومان می باشد.
مدل های بالاتر شامل:sterling20 ،sterling30 ،mosaic30 ، emerold30 ،emerold40 ،sterling40 در رنج قیمتی 7 تا 12 میلیون تومان می باشد.
این برند نیز مشابه رکستون از زیر مجموعه های کمپانی آلمانی زیمنس می باشد و در انواع مدل های پشت گوشی، پشت گوشی ریک، داخل گوشی و نامرئی در رده های مختلف دیجیتال و هوشمند قابل ارائه می باشد.
مدل های AM شامل: P4 ،A4 ،P8 می باشد که در رنج قیمتی 6 تا 8 میلیون تومان قرار دارد.
برند یونیترون تولید کشور کانادا میباشد و محصولات این گروه از لحاظ تکنولوژی در ردههای پایه، متوسط و پیشرفته طبقهبندی میشود، و در مدل های پشت گوشی، پشت گوشی ریک، داخل گوشی و نامرئی قابل تجویز می باشد. قیمت سمعک یونیترون از 6 میلیون تومان به بالا می باشد.
* قیمت مدل های پایه دیجیتال شامل Shine ،stride500 ،moxi500 ،quantum10: از 6 تا 7 میلیون تومان می باشد.
* مدل های متوسط یا میان رده شاملQunatum20 ،shine+ ،stride600 ،stride700 ،moxi 600: از 7 تا 9 میلیون تومان هست.
* مدل های پیشرفته شامل Stride800 ،moxi800 ،max20: از 10 تا 18 میلیون تومان می باشد.
برند ویدکس تولید کشور دانمارک میباشد و شامل رده های پایه، متوسط، هوشمند و وایرلس هست و در مدل های پشت گوشی، پشت گوشی ریک، داخل گوشی و نامرئی قابل تجویز می باشد. قیمت سمعک ویدکس از 6 میلیون به بالا می باشد.
* قیمت مدل های پایه دیجیتال شامل Vital ،menu3 ،D110 ،U110 ،D30 ،u30: از 6 تا 7 میلیون تومان می باشد.
* قیمت مدل های متوسط یا میان رده شاملD220 ،U220 ،U330 ،D330 ،menu10: از 8 تا 10 میلیون تومان می باشد.
* مدل های پیشرفته وایرلس شامل Evoke440 ،U440 ،D440: از 10 تا 18 میلیون تومان می باشد.
فوناک یکی از قدیمی ترین برندهای تولید کننده سمعک در کشور سوئیس می باشد. محصولات این برند نیز در رده های پایه، متوسط و پیشرفته و قابل شارژ طبقه بندی می شود و در مدل های پشت گوشی، پشت گوشی ریک، داخل گوشی و نامرئی قابل تجویز می باشد. شروع قیمت سمعک فوناک از 6 میلیون تومان به بالا می باشد.
* قیمت مدل های پایه دیجیتال شامل Q5 ،Q10 ،Q30 ،m30 ،P30 ،b30: از 6 تا 7 میلیون تومان می باشد.
* قیمت مدل های متوسط یا میان رده شامل Q50 ،Q70 ،m50 ،P50: از 7 تا 10 میلیون تومان می باشد.
* قیمت رده های پیشرفته شامل M70 ،M90 ،P70 ،P90: از 10 تا 15 میلیون تومان می باشد.
کلینیک شنوایی و سمعک پیروزی با بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در این زمینه با به کارگیری تجهیزات شنوایی به روز در مناطق مختلف شرق تهران آمادگی ارائه انواع سمعک با خدمات بعد از تجویز رایگان به تمامی بیماران محترم را دارد، در کلینیک شنوایی و سمعک پیروزی انواع برندهای سمعک در مدل ها و اشکال مختلف و با قیمت های متنوع ارائه می شود.
بعد از تجویز سمعک برای بیمار خدمات دوره های رایگان شامل سرویس های دورهای و تنظیمات سمعک و ارائه باتری جهت سمعک برای بیماران انجام می شود. تمامی سمعک از برندهای معتبر با گارانتی های یک تا دوساله رایگان برای بیماران تجویز می گردد. در کلینیک شنوایی و سمعک پیروزی امکان تست سمعک قبل از سفارش آن وجود دارد، بعد از انجام تست شنوایی یک مدل سمعک برای بیمار تست شده و نتیجه توسط بیمار و ادیولوژیست مورد بررسی قرار میگیرد و چنانچه بیمار تمایل به استفاده از سمعک داشته باشد مدل مناسب جهت بیمار سفارش داده می شود.
بیمارانی که دارای بیمه های دولتی و خصوصی می باشند می توانند بخشی از هزینه سمعک خود را با ارائه مدارکی که توسط کلینیک پیروزی به آنها ارائه می شود دریافت کنند کلینیک پیروزی در این مورد بیماران را کاملا حمایت کرده و مدارک لازم را در اختیار آنها قرار می دهد حتی دستور پزشک گوش و حلق و بینی برای استفاده از سمعک که برای بیمه ضروری می باشد به بیماران ارائه می گردد. بیمارانی که دارای بیمه های دولتی و خصوصی می باشند میتوانند بخشی از هزینه سمعک خود را با ارائه مدارکی که توسط کلینیک پیروزی به آنها ارائه می شود دریافت کنند کلینیک پیروزی در این مورد بیماران را کاملا حمایت کرده و مدارک لازم را در اختیار آنها قرار می دهد حتی دستور پزشک گوش و حلق و بینی برای استفاده از سمعک که برای بیمه ضروری می باشد به بیماران ارائه می گردد.
مدارک لازم جهت پرداخت هزینه سمعک توسط بیمه:
۱- گواهی استفاده از سمعک توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی
۲- آزمایش شنوایی سنجی بیمار
۳- فاکتور معتبر خرید سمعک
۴- کارت گارانتی سمعک
تمامی موارد ذکر شده در کلینیک پیروزی به بیماران قابل ارائه می باشد. جدول زیر تعرفه پرداختی بیمه های مختلف برای سمعک را نشان می دهد:
* بیمه تامین اجتماعی:
برای یک گوش مبلغ۱۲۶۰۰۰۰ تومان پرداخت می گردد.
برای دو گوش فقط در اطفال یا بیماران کمتر از ۷ سال مبلغ ۲۵۲۰۰۰۰ تومان پرداخت می شود.
* بیمه سلامت:
برای یک گوش مبلغ ۸۸۰۰۰۰ تومان پرداخت می گردد.
برای نوشتن ها در بیماران کمتر از هفت سال مبلغ ۱۷۶۰۰۰۰ تومان پرداخت میشود.
* بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت:
برای یک گوش ۸۸۰۰۰۰ تومان پرداخت می شود
برای دو گوش تنها در بیماران کمتر از ۷ سال ۱۷۶۰۰۰۰ تومان پرداخت میشود.
* بیمه نیروهای مسلح:
برای یک گوش مبلغ ۱۲۰۰۰۰۰ پرداخت میشود.
برای دو گوش ۱۴۰۰۰۰۰ پرداخت میشود.
* بیمه شهرداری:
برای هر گوش مبلغ ۹۰۰۰۰۰ تومان پرداخت میشود.
* بیمه میهن:
در مجموع برای سمعک ۵۰۰۰۰۰ تومان پرداخت میگردد.
* بیمه پارسیان:
در مجموع برای سمعک۷۰۰۰۰۰ تومان پرداخت میکردد.
* بیمه هواپیمایی:
برای هر گوش۲۵۰۰۰۰ تومان پرداخت میشود.
* بانک سپه:
برای هر گوش مبلغ ۴۲۰۰۰۰۰ تومان پرداخت میشود.
* بانک ملی:
برای هر گوش مبلغ ۱۲۵۰۰۰۰ تومان پرداخت میشود.
* بانک ملت:
برای یک گوش ۱۸۰۰۰۰۰ تومان پرداخت میسود.
برای دو گوش ۲۷۰۰۰۰۰ تومان پرداخت میشود.
* بانک تجارت و بانک کشاورزی:
برای هر گوش مبلغ ۱۶۰۰۰۰۰ تومان پرداخت میگردد.
* بیمه نظام آسایش:
با توجه به قرارداد مبلغ۲۵۰۰۰۰ یا ۵۰۰۰۰۰ تومان پرداخت میشود.
* بیمه صدا و سیما:
برای هر دو گوش مبلغ ۱۰۰۰۰۰۰ تومان پرداخت میکند.
* بیمه شرکت نفت:
برای یک گوش مبلغ ۱۳۵۰۰۰۰ تومان پرداخت می شود. برای بیماران کمتر از ۱۴ سال به صورت دو گوشی مبلغ۲۷۰۰۰۰۰ تومان پرداخت میشود.
این یک سوال کلی هست که در پاسخ به آن باید گفت سمکها با توجه به نوع و مدل و تکنولوژی به کار رفته در آنها رنج قیمتی متنوع و وسیعی دارند، انتخاب سمعک مناسب برای بیمار دقیقاً متناسب با وضعیت شنوایی او میباشد ، ولی به صورت کلی میتوان گفت در حال حاضر سمکها در رنج قیمتی ۵ تا ۲۰ میلیون تومان قرار میگیرند.
ارزانترین مدل سمعک مربوط به سمکهای پشت گوشی چینی یا برندهای متفرقه موجود در بازار یا فروشگاههای تجهیزات پزشکی میباشد که میتوان گفت یک آمپلی فایر هست که فقط اصوات را تقویت میکند و حتی ممکن است به گوش بیمار آسیب برساند که معمولاً بدون قالب برای بیمار تجویز میشوند. این سمکها قیمتی معادل ۲ تا ۴ میلیون تومان دارند.
در حال حاضر برندهای معتبر و خوب اروپایی برای سمک وجود دارد که همگی مدلهای مختلف سمعک در نوع هوشمند و فراهوشمند و وایرلس در اشکال و مدلهای مختلف را دارا میباشند .در پاسخ به این سوال میتوان گفت که نوع برند تاثیر چندانی در وضعیت شنوایی بیمار ندارد و نوع و میزان کم شنوایی بیمار فاکتور تعیین کننده در انتخاب سمک مناسب میباشد.
سمعک پشت گوشی برای ما مناسبتر است یا داخل گوشی و آیا تفاوت قیمتی دارند یا خیر؟
انتخاب مدل و شکل ظاهری سمعک بستگی به شرایط شنوایی، میزان کم شنوایی، نوع کم شنوایی و سن بیمار دارد. معمولاً سمعکهای داخل گوشی برای بیماران جوانتر با کم شنوای خفیفتر استفاده میشود ولی در بیماران مسن که کم شنواییهای شدیدتر دارند لازم است از مدلهای پشت گوشی استفاده شوند .ولی بایستی گفت بین سمعکهای پشت گوشی با داخل گوشی اختلاف قیمت قابل توجهی وجود ندارد.
معمولاً سمکهای پشت گوشی نسبت به داخل گوشی از دوام و استحکام بالاتری برخوردار هستند و عمر طولانیتری دارند ولی سمکهای داخل گوشی با توجه به اندازه کوچک و ظرافتی که دارند نیاز به مراقبتهای بیشتر توسط بیمار دارد و بسیار حساس بوده و خرابیهای بیشتری دارد ولی از لحاظ کیفیتی فرق چندانی بین مدلهای پشت گوشی و داخل گوشی در ردههای یکسان وجود ندارد.
سمعکهای داخل گوشی با توجه به اندازه کوچک باتری نسبت به مدلهای دیگر مصرف باتری بیشتری دارند و معمولاً بین ۴ تا ۶ روز باتری کار میکند.
باتری سمک در چند برند اصلی قابل تهیه میباشد از جمله برندهای سیگنیا ، ریوواک، دوراسل..... که قیمت هر حلقه باتری که شامل ۶ عدد باتری میباشد بین ۵۰ تا ۷۰ تومان میباشد. لازم به ذکر است بعضی برندهای متفرقه و چینی هم وجود دارد که قیمت پایینتری دارند ولی با توجه به کیفیت پایین آنها و امکان خراب کردن سمعک بهتر است از باتریهای معتبر در کلینیکهای شنوایی سنجی استفاده شود.
برای تهیه سمعک مناسب لازم است با مراجعه به کلینیکهای تخصصی شنوایی سنجی ابتدا آزمایشات شنوایی لازم از گوش شما تهیه شود سپس با توجه به میزان و نوع کم شنوایی و فاکتورهای دیگر مثل سن بیمار، شرایط اجتماعی و فاکتورهای اقتصادی و هزینه سمعک، سمعک مناسب برای شما انتخاب گردد و بعد از آن از گوشهای شما قالبگیری انجام شده و سمعک سفارش داده میشود.
زمان لازم جهت سفارش و ساخت سمعک بسته به مدل آن دارد. در نمونههای پشت گوشی که فقط نیاز به ساخت قالب برای سمعک میباشد معمولاً در مدت ۲ الی ۳ روز قابل انجام میباشد ولی در مدلهای داخل گوشی با توجه به اینکه بایستی پوسته برای سمعک ساخته شود و سمعک مونتاژ گردد زمان طولانیتری بین ۱۰ تا ۲۰ روز لازم میباشد.
سمعکهای شارژی از لحاظ قیمتی نسبت به سمکهای باتری دار قیمت بالاتری دارند و نمونههای موجود در بازار در حال حاضر بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان قیمت دارد .این سمعکها مزیتی که دارند این است که نیاز به تعویض باتری و خرید باتری ندارند ولی نقطه ضعف این سمعکها این است که همواره روزانه نیاز به شارژ دارند و اگر جایی امکان اتصال برق و شارژ وجود نداشته باشد عملاً بیمار امکان استفاده از آن را ندارد و مورد دیگر خرابیهای مربوط به سمعک میباشد چنانچه باتری قابل شارژ در این سمعکها آسیب ببیند نیاز به تعویض کل سمعک میباشد.
پرسش و پاسخ
سیف الله حیدری
اپراتور
علی فتوحی
اپراتور
مریم نادعلی
اپراتور
احمدرضا
اپراتور
احسان عبدالهی
اپراتور
حسینی
اپراتور
فرمانی
اپراتور
ایمانی
اپراتور